TDC Groep

Henk Bolk – projectleider industrie in opleiding via Bewust BBL

Even voorstellen…

Projectleider in opleiding

Graag stellen we je voor aan Henk Bolk: onze eerste BBL-leerling die een hbo- opleiding gaat volgen. Henk begon zijn carrière als steigerbouwer in 2020 bij Avebe Gasselternijveen van Altrad. Hij werkt inmiddels als monteur en is sinds vorige maand begonnen als management trainee. In September startte hij zijn hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde aan het NHL Stenden in Leeuwarden. Omdat we natuurlijk benieuwd zijn naar zijn ervaringen gingen we met hem in gesprek.

Hoe ben je eigenlijk bij het idee gekomen om steigerbouwer te worden?

“Gek genoeg ben ik door mijn vader hier begonnen. Die hoorde via via dat ze bij Altrad nog mensen zochten in de steigerbouw. De fysieke arbeid en het ‘niet lullen, maar poetsen’ karakter van de industrie vond’ ie wel wat voor mij. En dat klopte hahaha. Het was in het begin even aanpoten; het werktempo ligt hoog. Het team is een mix van ‘Altrad en TDC Groep mensen’, maar merk je daar helemaal niets van. Het is één grote meltingpot van verschillende culturen, talen en nationaliteiten. En dat vind ik nou juist zo leuk!”

Wat vind je leuk aan je werk?

“De variatie van het werk past goed bij me. De ene keer ben ik druk in de fabriek aan het werk, de andere keer zit ik op kantoor bevindingen uit te werken. Het meeste plezier haal ik uit het samenwerken en leiding geven aan het team. Ieder mens is uniek en heeft dus ook weer een andere benadering nodig. Het is een uitdaging om te kijken hoe ik ieder individu kan motiveren op een manier die bij hem of haar past. Daarnaast vind ik ook het leuke aan mijn werk dat je overzicht hebt én houdt met alles wat er gaande is. Een groep mensen aansturen en planningen maken waarbij je tegelijkertijd rekening houdt met spoedklussen. Ja, echt zorgen dat het totale plaatje iedere keer weer klopt, daar krijg ik een kick van.”

ralph ravi kayden VoI2jd75M6Q unsplash

Dus je bent in 2020 begonnen in de steigerbouw en nu ga je een HBO BBL- opleiding volgen? Dat’s best uniek toch? 

“Dat kun je wel zeggen! Ik merkte dat ik het werk zo leuk vond, dat ik me graag verder wilde ontwikkelen. Ik ben toen met die vraag naar Altrad en de TDC Groep gestapt. En die reageerden gelukkig allebei enthousiast. De opleiding die ik nu ga volgen is een HBO BBL- opleiding in de richting Technische Bedrijfskunde. De opleiding heeft veel affiniteit met onze branche en is heel praktisch ingericht. Op deze manier kun je alles wat je leert direct op je werk toepassen. Bij Altrad krijg ik ook de ruimte om al mijn opdrachten gedurende de opleiding in de praktijk te brengen. Dat vind ik echt heel netjes.” 

Vier jaar weer in de boeken, dat is best een commitment toch?

“Ja dat is wel weer even wennen moet ik zeggen. Het is alweer 5 jaar geleden dat ik in de studieboeken zat. Maar ja, als je iets wilt, dan moet je er ook wat voor doen. De eerste schooldag was al positief. Direct vol in de materie, maar dat is alleen maar een uitdaging waar ik zin in heb. En ook op het thuisfront krijg ik alleen maar positieve reacties. Mijn vriendin heeft me echt aangemoedigd toen ik met dit idee thuiskwam. Ze is dan ook best wel trots dat ik nu ga starten met de opleiding.”

Hoe ziet je traject er met BewustBBL en Altrad uit de komende periode?

“Vanaf september ben ik officieel management trainee bij Altrad, maar in dienst van de TDC Groep. En BewustBBL betaalt de opleiding, daar ben ik blij mee. Ik werk vier dagen in de week en ga dan op vrijdag naar de NHL Stenden in Leeuwarden. De studie duurt vier jaar en hoewel het een flexopleiding is, (hierbij bepaal je zelf de duur van de studie) wil ik toch graag in vier jaar de opleiding afronden. Voor hulp bij mijn studie kan ik terecht bij mijn operationsmanager. Dat vind ik ook een fijn idee.”

En hoe ziet jouw toekomst er straks uit als het aan jou ligt?

“Het plan is om te beginnen als monteur/ meewerkend voorman. En dan gedurende de opleiding door te groeien naar andere functies zoals voorman en uitvoerder. Daar is nog op het moment nog geen concrete planning voor. Maar ik heb al wel gemerkt; als je het waar kunt maken, dan is er veel mogelijk bij Hertel. Het uiteindelijke doel is om als projectleider aan de slag te gaan. Dat is ook waarom ik deze studie heb gekozen. De functie projectleider biedt namelijk alles wat ik eigenlijk leuk vind; leidinggeven en die ‘helikopterview houden’.”

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Bewust BBL, bel of mail ons dan we gaan graag met je in gesprek. Check voor meer ook de site van BewustBBL. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere leerlingen? Lees dan het interview met Kheertig Shanmuganathan die een BBL opleiding volgt tot procesoperator.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!