Werken bij… Mike Gelink – Werkvoorbereider in opleiding

Even voorstellen…

Graag stellen we je voor aan één van onze technische BBL studenten; Mike Gelink. Mike is 34 en werkt sinds 1,5 jaar als werkvoorbereider (in opleiding) bij zijn leerwerplek De Leeuw installatietechniek in Rijssen. Hij heeft het daar goed naar zijn zin en volgt tegelijkertijd de studie Werkvoorbereider Installatietechniek mbo niveau 4. Omdat we als opleider natuurlijk benieuwd zijn naar zijn ervaringen gingen we met hem in gesprek.

Hoe ben je hier zo terechtgekomen? 

“Ik ben oorspronkelijk opgeleid tot administrateur en heb in het verleden ook jaren gewerkt voor een accountantskantoor. Maar ik vond het werk op een gegeven moment wat eenzijdig worden. Want veel administratief werk is tegenwoordig geautomatiseerd, daar zat voor mij wat te weinig uitdaging in.

Omdat de ‘bouwwereld’ me altijd heeft getrokken, ben ik toen ik een tijdje ‘in between jobs’ zat, gaan werken bij Siers in Oldenzaal. Daar werkte ik op de tekenkamer als autocad tekenaar. In deze periode merkte ik hoe interessant ik alles wat met de bouw van woningen te maken heeft vind. Toen ben ik van daaruit op zoek gegaan naar een baan die al die elementen heeft. En kwam terecht bij de TDC Groep en Bart Coopman.”

Dus TDC Groep heeft dit traject voor je bedacht?

“Ja, met Bart Coopman heb ik een goed gesprek gehad. Hij kwam vervolgens met het idee om bij De Leeuw als leerling werkvoorbereider aan de slag te gaan. Daar zou ik intern opgeleid te worden tot werkvoorbereider en 1 dagdeel in de week naar school gaan. Dat had ik zelf nooit zo kunnen bedenken, maar het leek me direct interessant. We zijn vervolgens samen op bezoek geweest. Bij de kennismaking had ik direct het idee dat er van beide kanten een goede klik was. Op de terugweg kreeg ik dan een telefoontje dat ik bij hen mocht beginnen. Ik dacht ‘dit is een mooie kans’ en heb die dan ook met beide handen aangegrepen.”

Wat doe je op het moment bij De Leeuw installatietechniek? 

“Op het moment sta ik letterlijk en figuurlijk met de voeten in de klei ha ha.  Want ik loop ik mee op de bouw en dat vind ik echt fantastisch. Ik zie nu in de praktijk hoe de riolering, de waterleidingen en ventilatiekanalen worden gelegd. En vooral waar daarbij de knelpunten liggen. Die kennis is belangrijk voor mijn werk als werkvoobereider en neem ik weer mee tijdens het uittekenen van projecten. Ik ben écht blij dat ik hier serieus de kans krijg om het vak goed te leren.”

Hoe ziet een week voor jou eruit met school en werk? 

“Ik ben via TDC Groep gedetacheerd werk hier maandag tot en met vrijdag. Alleen maandag heb ik les op het ROC in Hengelo van 13.00 uur tot 20.00 uur in Hengelo.  Dat is een lange dag, maar gelukkig kun je hier tijdens de lessen al veel doen aan je opdrachten. Andere opdrachten voer ik in de praktijk uit bij De Leeuw, zoals het formuleren van waterleidingen, riool en ventilatieIeidingen. Dat ik hier de kans krijg om mijn kennis te vergroten door op de bouw te zien wat ik eigenlijk aan het tekenen ben, maakt echt veel verschil. Op school zijn ze daar ook zeker over te spreken. 

Wat vind je leuk aan je baan als werkvoorbereider? 

“Ik ben hier zowel werkvoorbereider en calculator en beide werkzaamheden vind ik heel erg leuk. Ik heb rechtstreeks contact met klanten, maak voor de calculatie ook offertes.  En bij het tekenen van het installatiewerk vind ik het echt een uitdaging om zo slim en efficiënt mogelijk in te tekenen. Het was even wennen om me alle nieuwe regels eigen te maken, maar dat gaat me steeds beter af.”

Werkvoorbereider
Mike Gelink, werkvoorbereider

En heb je het naar je zin bij De Leeuw? 

“Ja ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik heb fijne collega’s en we doen met elkaar veel leuke activiteiten zoals mountainbiken. Binnenkort gaan we z’n allen op bedrijfsbezoek in  Duitsland en daarna overnachten we in Eindhoven. Daar kijk ik ook naar uit. Zoals ik eerder al aangaf, krijg in mijn functie ook veel ruimte om te leren en dat is mooi. Ze wisten toen ik werd aangenomen wel dat ik niet helemaal de juiste achtergrond had. Maar je moet wel zelf de informatie oppakken en dat gaat de goede kant uit. Dus ja, ik heb het zeker naar mijn zin hier.”

Heb je nog veel contact met de TDC Groep? 

“Ja af en toe wel. Ik weet dat ik altijd met al mijn vragen bij Bart terecht kan, dat is fijn.  Twee weken geleden heb ik via TDC Groep mijn VCA gehaald. En de TDC Groep betaald mijn opleiding, mits ik wel mijn diploma haal natuurlijk. Maar daar ga ik wel helemaal voor!”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!