BewustBBL: talent herkennen, professionals matchen

Ben je op zoek naar technisch personeel maar kun je niemand vinden? Ben je wel bereid om iemand zelf op te leiden en een leerwerkplek aan te bieden? Dan ben je bij Bewust BBL helemaal aan juiste adres. Wij matchen gemotiveerde mbo-studenten met bedrijven die op zoek zijn naar technisch personeel. Dat doen we inmiddels ruim 10 jaar en niet zonder succes.

“Timmerlieden, steigerbouwers, elektromonteurs, lassers, automonteurs… Ons aanbod is heel uitgebreid. Het maakt daarbij ook niet uit of je een kleine of grote onderneming hebt. Wij betalen de opleiding, het studiemateriaal, examenkosten en helpen je bij het volledige administratieve proces."

Of je nu een kleine autogarage hebt, of een internationaal bouwbedrijf. Je zit vaak met hetzelfde probleem. Het vinden van nieuw personeel met een achtergrond in de techniek is bijna onmogelijk. Het lijkt wel of technische beroepen niet meer interessant zijn. Maar niets is minder waar. Bij de TDC Groep melden zich voortdurend gemotiveerde mbo-studenten. Studenten die graag een technische vakopleiding willen volgen, maar niet een geschikte leerwerkplek kunnen vinden. En precies om die reden startte de TDC Groep het initiatief BewustBBL.

Nieuw technisch talent voor jouw bedrijf

Technische mbo-opleidingen bij BewustBBL

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen binnen de BBL? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

BewustBBL matcht vraag en aanbod tussen technische MBO-studenten en bedrijven die op zoek zijn naar technisch personeel. Timmerlieden, steigerbouwers, elektromonteurs, lassers, automonteurs… Ons aanbod is heel uitgebreid. Het maakt daarbij ook niet uit of je een kleine of grote onderneming hebt. Zolang je maar bereid bent onze studenten in de praktijk het vak te leren. Wij betalen de opleiding, het studiemateriaal, examenkosten en helpen je bij het volledige administratieve proces. We helpen bij het aanvragen van subsidies, zijn volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving en zijn contactpersoon tussen leerling en opleiding.

Wat is BewustBBL?

Wat BewustBBL voor je doet?

Wat jij doet?

Subsidiemogelijkheden

Hieronder vind je enkele van de subsidieregelingen waar je als erkend leerwerkbedrijf voor in aanmerking kan komen.

  • Praktijkleren voor € 2.700 per student/ per schooljaar, als tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van een student.
  • Taalvaardigheidstraining 67% procent vergoeding
  • Twents Fonds voor Vakmanschap € 5.000,- subsidie per deelnemer/ alleen voor technische beroepen t/m MBO 4 niveau.

Graag interne praktijkbegeleider worden?

Wil je graag een student begeleiden maar heb je in je bedrijf nog geen gecertificeerde praktijkbegeleider? Dan kun je hiervoor een een kosteloos een opleiding volgen (cursus duurt één dagdeel) en voldoe je aan de eisen van het SBB Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven.

Erkend leerbedrijf worden?

Ben je nog geen erkend leerbedrijf maar zou je er wel graag meer over willen weten? Klik dan hier voor meer info 

Wat wij onze studenten bieden

Gaat er een student via ons bij jou aan de slag? Kijk dan hieronder wat wij onze BBL studenten bieden.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Duurzaam keurmerk leerwerkintermediair