Vind Steigerbouwer vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Steigerbouwers | Groningen
Regio: Groningen
Dienstverband: Fulltime
Eerste Monteur Steigerbouw | 1ste Steigermonteur
Dienstverband: Flex, Fulltime

Wat doet een steigerbouwer? 

Benieuwd wat je doet als steigerbouwer? Als steigerbouwer ben je, kort gezegd, bezig met het monteren en demonteren van steigers. Tijdens de constructie van steigers doe je je werk vooral op grote hoogte. Daarnaast verricht je ook werkzaamheden als het aan- en afvoeren van steigermateriaal, het sorteren van materiaal en het signaleren van materiaal dat moet worden afgekeurd i.v.m. veiligheid. Je werkt altijd in een team, waarbij een deel van het team het materiaal aangeeft en anderen de steiger opbouwen. Veiligheid is in dit vak absoluut belangrijk, want je bent verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je collega’s en van alle andere medewerkers op de bouwplaats.  

Welke belangrijke eigenschappen moet je hebben als steigerbouwer?   

Zoals we eerder al even benoemden is veiligheid heel belangrijk in dit vak. Je moet dus een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en regels omtrent veiligheid absoluut serieus nemen. In eerste instantie omdat tijdens het werk; jij en je collega’s werken aan een steiger in opbouw, wat betekent dat de constructie nog niet af is om veilig op te kunnen werken. In tweede instantie omdat; als je de regels omtrent veiligheid niet nauwgezet volgt tijdens de opbouw, dan lopen je collega’s, die er voor hun werk letterlijk op moeten werken, ook risico. Daarnaast is het ook belangrijk dat je geen last hebt van hoogtevrees, want zoals eerder gezegd werk je eigenlijk altijd op grote hoogte, soms tientallen meters hoog. Daarom is het belangrijk dat je je daar comfortabel bij voelt.  

Wat verdient een steigerbouwer? 

Wil je een aan de slag als steigerbouwer? Dan wil je natuurlijk graag weten wat je salaris zal zijn. Een steigerbouwer in Nederland verdient gemiddeld ongeveer € 2.200 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.900 (laag) tot € 2.750 (hoog). 

Bij TDC Industrie ontvang je een marktconform salaris en word je verloond volgens de inlenersbeloning. Daarnaast ontvang je ATV-compensatie, toeslagen, reiskostenvergoeding en periodieke en initiële salarisverhogingen in functiejaren. Ent krijg je via TDC Techniek genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen met cursussen en opleidingen. 

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!