Maatschappelijke betrokkenheid

Ook vóór dat MVO een populair begrip werd, waren wij als TDC Groep al actief betrokken bij sociale initiatieven en projecten die ons na aan het hart liggen. Betrokkenheid is dan ook iets dat je op alle vlakken in onze organisatie terugziet. Goed werkgeverschap noemen wij dat. Mensen een veilige werkomgeving bieden en alle kansen geven om te kunnen groeien en ontwikkelen. En daarmee de wereld een klein stukje mooier maken! 

Jobcoaching: een sociaal initiatief van de TDC Groep

Eén van de initiatieven dat we met veel enthousiasme hebben ontwikkeld is onze stichting Jobcoaching. Met Jobcoaching begeleiden we ieder jaar (kosteloos) ongeveer 30 jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, naar betaald werk. En niet zonder succes! Jobcoaching noteert een succes rating van 70- 80 % ten opzichte van een landelijk 30-35 %. Daarbij scoort Jobcoaching bij werknemers én werkgevers een 8,8 op het gebied van klanttevredenheid. De stichting bestaat inmiddels 10 jaar en blijft zich iedere dag weer met veel enthousiasme inzetten voor haar deelnemers.

Jobcoaching
TDC partner bij ROC Dropouts project klein

TDC Groep partner bij ROC Dropouts project

Twente telt jaarlijks maar liefst 800 MBO drop-outs, alleen al bij ROC van Twente. De organisatie ontwikkelde daarom een project speciaal voor drop-outs. De TDC Groep is partner van dit project en ondersteunt bij het zoeken naar werk of opleiding. We brengen daarvoor deelnemers in contact met onze opdrachtgevers, geven hen tijdens dit proces de begeleiding die ze nodig hebben. Zodat ze uiteindelijk kunnen uitstromen naar werk en/ of een BBL opleiding.

"We vinden het belangrijk om een veilige omgeving te creëren. Een plek waar je vragen mag stellen, om hulp kunt vragen. En jezelf mag zijn."

TDC Groep en ‘De Harde Leerschool’

Het bekende project ‘De Harde Leerschool’ (de bekende succesformule uit Amerika) is sinds een aantal jaren ook een groot succes in Nederland. Bij dit project krijgen jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (met behulp van rugby) een nieuwe kans om deel te nemen aan de maatschappij. TDC Groep is sinds een aantal jaren partner van de projecten in Almelo en Groningen. We ondersteunen het project met begeleiding van jongeren naar een nieuwe werkplek, waarbij we binnen korte tijd een arbeidscontract proberen aan te bieden. Dit met de intentie om jongeren te laten zien zien en ervaren dat het loont om stappen te zetten. Daarnaast blijven we deelnemers begeleiden tijdens hun werk en contact houden met betrokken instanties.

TDC en ‘De Harde Leerschool’
Wat we voor onze eigen mensen doen

Wat we voor onze eigen mensen doen?

We vinden het als organisatie belangrijk dat we onze mensen een veilige omgeving bieden. Een omgeving waar je in je vak kunt groeien en jezelf mag ontwikkelen. Waar je uitgenodigd wordt om vragen te stellen, te leren en om hulp kunt vragen. Hoe we dat doen? We investeren continu in (bij)scholing voor al onze afdelingen, bieden financiële begeleiding en bieden ondersteuning in de privésfeer. We denken met je mee en helpen je, om zowel op je werk als thuis, het beste van jezelf te laten zien.