Vind BIM Modelleur vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
BIM Modelleur | 24-40 uur | Enschede | TDCE0001
Regio: Enschede
BIM Modelleur bij TDC Engineering
Dienstverband: Fulltime
Junior BIM Modelleur | Enschede | fulltime | TDCE0004
Regio: Enschede
Bouwkundig Tekenaar/BIM Modelleur | Deventer
Regio: Deventer
Bouwkundig Tekenaar/BIM Modelleur | Apeldoorn
Regio: Apeldoorn
Bouwkundig Tekenaar/BIM Modelleur | Zwolle
Regio: Zwolle
Bouwkundig Tekenaar/BIM Modelleur | Arnhem
Regio: Arnhem
Alles wat je moet weten over Revit

Wat doet een BIM modelleur 

Wil je graag aan de slag als BIM modelleur? Dan wil je vast weten wat je zoal doet in deze functie. Als BIM modelleur werk je aan de ontwerpfase van civiele, bouwkundige, constructieve of installatietechnische projecten. Eerst teken je de componenten die het bouwwerk of constructie nodig heeft en maak je visualisaties. En vervolgens plaats je die in het BIM model. Daarnaast houd je je bezig met het toetsen van modellen op kwaliteit, toepasbaarheid en haalbaarheid. Beoordeel je het programma van eisen, het bestek en de begroting. Ook kan het zijn dat je de tekeningen van de CAD-engineer nakijkt. Je werkt vooral met tekensoftware als AutoCAD, Revit MEP, Revit Architecture en Revit Structure. 

Wat is BIM precies  

BIM staat voor Building Information Model en wordt ook wel Bouwwerk Informatie Model genoemd. BIM refereert aan een 3D-informatiemodel. In dit model wordt alle data vastgelegd die nodig is voor het ontwerpen, bouwen en beheren van bouwwerken en vervolgens aan elkaar gekoppeld. De data bestaat uit bijvoorbeeld berekeningen, bouwtekeningen, verslagen en rapporten. 

Welke eigenschappen heb je nodig als BIM modelleur 

Benieuwd welke eigenschappen je nodig hebt voor deze functie? Als BIM modelleur heb je in eerste instantie skills nodig zoals technisch en analytisch inzicht. Want je bent voortdurend bezig met het ordenen en koppelen van (technische) informatie. Daarnaast vind je zorgvuldigheid en kwaliteit belangrijk en ben je tegelijkertijd creatief in het vinden van oplossingen. Het is in deze job ook van belang dat je het leukt vindt om jezelf te blijven ontwikkelen. Want om je werk goed te kunnen doen, moet je altijd op de hoogte zijn van de laatste veranderingen in het vakgebied.  

Wat verdient een BIM modelleur 

Wil je aan de slag als BIM modelleur? Dan wil je natuurlijk weten wat je salaris ongeveer zal zijn. Een BIM modelleur verdient in Nederland gemiddeld ongeveer € 3.200 en € 3.700 per maand. Een beginnend modelleur verdient ongeveer €3.000 en het salaris van een senior modelleur kan oplopen tot ongeveer € 4.500 bruto per maand. De bedragen zijn gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!