Werven op basis van uw eisen

Werving & Selectie

Werving & Selectie

Wat is Werving & selectie? Werving & selectie, ook wel recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk. Uiteraard in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming of openbare dienst dat soms wordt uitbesteed aan dienstverleners. Wij helpen u graag en verzorgen waar nodig de werving en selectie voor de medewerker waar u naar zoekt.

Omdat wij al ruim 20 jaar ervaring hebben in werving & selectie. Wij kennen de markt en weten welke zoekacties het gewenste resultaat zullen hebben. Uiteraard zullen we nooit uw wensen uit het oog verliezen. Wij zetten altijd net dat ene stapje extra om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.

Om de juiste match te kunnen maken is het van belang dat we niet alleen weten welke functie er binnen uw bedrijf vacant is. Ook zaken als bedrijfscultuur en sfeer zijn enorm belangrijk in de zoektocht naar een juiste match. Iemand met de juiste papieren kan immers een karakter hebben dat niet zal matchen met de ziel van uw bedrijf.

Wij zullen samen met u de gehele procedure bespreken om vervolgens over te gaan op het werven van uw toekomstige werknemer.

De meest voorkomende vraag vanuit werkgevers is : “Wat kost Werving en Selectie?”

De kosten die TDC Groep hiervoor hanteert liggen tussen de 15% en 25% van het jaarinkomen, inclusief vakantiegeld. Eventueel te vermeerderen met extra’s zoals bonussen en tantièmes.

Wat is van belang vooraf te weten.

Wat zijn de kosten die u maakt als werkgever wanneer u zelf de werving en selectie verricht. Waar ligt de grens tussen zelf werven en uitbesteden?

De kosten voor werving van personeel zijn zeer afhankelijk van de mate van beschikbaarheid van personeel. Per functie kan de beschikbaarheid van personeel immers enorm verschillen.

Bij eenvoudig te vervullen vacatures is ondersteuning van een externe partij vaak niet noodzakelijk. De medewerkers komen vaak via collega’s, kennissen, of solliciteren via één van de social mediakanalen. Daarbij wegen de interne kosten vaak niet op tegen de kosten voor het inhuren van een externe partij.

Dit is geheel anders bij vacatures die moeilijk zijn in te vullen door schaarste of waar specifieke hooggekwalificeerde kennis voor noodzakelijk is. Hier kom je al snel terecht bij personen buiten uw eigen netwerk, of bij personen die gelijkwaardige werkzaamheden uitoefenen binnen andere branches. Dan kunt u ervoor kiezen om een recruiter, werving & selectie partner of bij hele specifieke gevallen een headhuntersbureau in te schakelen.

De kosten die hiermee gepaard gaan, zullen dan vaak liggen tussen de eerdergenoemde percentages. Het is dan verstandig een ruime begroting te maken. Hierin zult u zowel het jaarsalaris inclusief vakantiegeld moeten opnemen, alsmede de overige primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast dient u rekening te houden met de tijd die verstrijkt alvorens iemand aangenomen zal worden. Om het proces tot aan de aanname te verkorten en het zoekgebied te vergroten, kan het zinvol zijn een externe organisatie te vragen hierin te ondersteunen. Want hoe korter de doorlooptijd van de selectieprocedure, hoe lager de (faal)kosten zullen zijn voor uw organisatie. Een niet ingevulde werkplek kost uw organisatie immers dagelijks veel geld.

TDC Groep kan uw organisatie professionele ondersteuning bieden bij de gehele werving & selectieprocedure. Wij hebben veel kennis van de markt en hebben binnen de (bouw)technische arbeidsmarkt vele organisaties mogen adviseren.

Wij bespreken vooraf de te verwachten kosten en de vormgeving van het traject.

Vervanging van een zieke medewerker

Bent u op zoek naar tijdelijke vervanging van een langdurig zieke medewerker. Wellicht kunnen wij u dan helpen om de juiste specialist te vinden die op basis van detachering uw probleem kan opvangen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u op zoek naar nieuwe medewerkers?

Heeft u capaciteitsproblemen of heeft u om andere redenen nieuwe medewerkers nodig binnen uw bedrijf of organisatie? Dan helpen wij u graag!

Plaats uw vacature op onze vacaturebank en laat uw gegevens achter. Één van onze accountmanagers zal dan spoedig contact met u opnemen.