TDC Groep

6 leuke activiteiten voor tijdens de bouwvak in Nederland

De bouwvak is weer begonnen. Heb jij vakantie maar ga je niet weg? Dan heb je waarschijnlijk tijd over en die je kunt besteden aan wat je ook wilt. Er zijn veel leuke activiteiten te bedenken waarvoor je het land niet uit hoeft en daarnaast kun je de tijd gebruiken om eens goed na te denken wat je wilt. We hebben in dit artikel wat ideeën voor je op een rijtje gezet die je kunt gebruiken als inspiratie voor plannen voor de bouwvak.

Stedentrip

Nederland heeft meer te bieden dat je in de eerste instantie misschien zou denken. Je kunt tijdens de bouwvak een tripje maken naar een stad in Nederland. Je kunt dan denken aan Hanzesteden als Zwolle, Groningen en Kampen. Of ga genieten in het bourgondische Maastricht. Als het niet al te ver is kun prima af met een dagtripje. Moet je wel lang in de auto zitten? Dan is het misschien makkelijker om een B&B te boeken zodat je het maximale uit je dag(en) kunt halen.

Activiteit tijdens de bouwvak

Cultuur en geschiedenis

Vind jij cultuur en geschiedenis interessant? Dan heb je geluk, want die van Nederland is best indrukwekkend. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de bouwvak een bezoekje brengen aan de Deltawerken. Een project dat laat zien hoe wij Nederlanders omgaan met de strijd tegen water. Verder heeft Nederland tal van imposante musea die zeker de moeite waard zijn.

Pretpark of dierentuin

Als je kinderen hebt is dit hoe dan ook succes gegarandeerd. Je hebt tegenwoordig ook een hele leuke combinatie van pretpark en dierentuin: Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Zo voelt het, ondanks je gewoon nog in Nederland bent, of je een wereldreis aan het maken bent. Een echte aanrader voor iedereen die niet op vakantie gaat maar wel even het ‘buitenland’ gevoel wil ervaren! Houdt er rekening mee dat het in de bouwvak, en vooral met mooi weer, waarschijnlijk wel druk is! 😉

Sportief

Ben jij liever actief en sportief bezig? Als het weer een beetje mee zit, is Nederland daar ook uitermate geschikt voor. Ga een stuk wandelen of fietsen. Stop met enige regelmaat op een terrasje voor een kop koffie en geniet van de natuur. Dan is het heel goed vol te houden.

Zoek het water op!

Liever iets minder sportief bezig gedurende de warme zomerdagen? Dat snappen we volkomen. Ga lekker naar het strand of een meer en neem een handdoek, een boek en de TDC koeltas gevuld met wat te drinken en snacken mee. Relaxen maar!

Vakantiefoto TDC Koeltas

Maak een persoonlijk ontwikkelplan

Als je veel tijd over hebt dan heb je ook veel tijd om na te denken en is het misschien wel eens goed om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je goed vindt gaan en wat je eventueel anders zou willen in de toekomst. Dan hebben we het niet alleen over werk, dat kan op elk vlak zijn; zakelijk of persoonlijk. Heb je nog doelen voor op korte of lange termijn? Wat ga je doen om deze doelen te realiseren en waarom zijn ze nog niet gerealiseerd? Door jezelf dit soort kritische vragen te stellen, schets je een duidelijk beeld en kun je aan de hand daarvan een ‘persoonlijk ontwikkelplan’ opstellen.

In ons kantoor in Enschede kijken we na de verbouwing tegen de inspirerende quote van Jordan Belfort aan, welke luidt: “The only thing standing between you and your goals is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can’t achieve it.” Stof tot nadenken.. Dus, heb je zelf ook een ‘bullshit story’ die je ervan weerhoudt om je doelen te bereiken? Gooi die dan overboord en zorg ervoor dat je je doelen wel kunt realiseren! 😉

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!