Vind Voorman vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Voorman Steigerbouw | Bedum
Regio: Bedum

Wat doet een voorman 

Wil je graag als voorman aan het werk? Dan is het handig om te weten wat de functie precies inhoudt. Als voorman geef je leiding aan een team. Dat kan zijn in bijvoorbeeld de techniek, productie, scheepsbouw, groothandel, logistiek of de bouw. Het ligt er maar net aan in welke branche jij aan de slag gaat. Als voorman heb jij een sterke faciliterende functie, dat wil zeggen; jij zorgt ervoor dat je team en/ of medewerkers alles krijgen wat zij nodig hebben om hun we te kunnen doen. Dat kan zijn in de vorm van transportmiddelen of gereedschappen. Daarnaast houd je ook supervisie op de werkzaamheden om te controleren of die op de juiste manier uitgevoerd worden. Als voorman ben je een belangrijke schakel tussen je team en de manager waar jij verantwoording aan af moet leggen. Het kan ook zijn dat je de link bent tussen de opdrachtgever en de medewerkers uit jouw team. In beide gevallen ben je een essentieel aanspreekpunt. Als voorman zijn er een aantal algemene taken die, ongeacht in welke branche je werkzaam bent, hetzelfde zijn. Allereerst natuurlijk het aansturen en faciliteren van je team. Daarbij hoort het voeren van het werkoverleg, het maken van een planning en het uitdelen van taken. Een ander terugkerend onderdeel in je werkzaamheden is dat je, met behulp van een rapportage, jouw opdrachtgever of manager terugkoppeling geeft over de vorderingen van de werkzaamheden. 

Welke competenties heb je nodig als voorman 

Wil je weten of ‘you’ve got what it takes’ voor deze job? Als voorman is het allereerst belangrijk dat je goed kunt leidinggeven. Je bent een kei in organiseren en plannen en je social skills en communicatieve vaardigheden moeten piekfijn in orde zijn. Daarnaast moet je stevig in je schoenen staan en goed zijn in het motiveren van je team. Want er zijn altijd situaties waardoor een planning verandert of waardoor er chaos ontstaat. En dan is het aan jou om je hoofd koel te houden, het overzicht te bewaren en ook nog de goede moed er in je team in te houden.  

Wat verdient een voorman 

Wil je weten op welk salaris je ongeveer kunt rekenen wanneer je als voorman aan de slag gaat? Een voorman in Nederland verdient gemiddeld een brutoloon van €2.700 per maand. Als starter mag je rekenen op een brutoloon van ongeveer €2.350 en meer ervaren voormannen verdienen tot maximaal € 3.400 bruto per maand. Bedragen zijn gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!