Werken bij.. zonnepanelenmonteur Wouter Rekers

Geplaatst op:
Geplaatst door: Lisa Geerdink

Zoals jullie misschien al wel hadden gezien hebben wij sinds kort een samenwerking met Schulte Energie & Techniek. Schulte is booming in de energietechniek en ze streven ernaar voorop te lopen in oplossingen betreffende het klimaatvraagstuk.

Omdat de zonnepanelen helaas nog niet zelf op het dak gaan liggen, zijn de zonnepanelenmonteurs 0onmisbaar. Eén van deze zonnepanelenmonteurs werkzaam bij Schulte is Wouter Rekers. We gingen met Wouter in gesprek over zijn ervaringen als zonnepanelenmonteur.

Even voorstellen…

“Mijn naam is Wouter en ik ben 27 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit Nijmegen maar ben verhuisd naar Enschede. Ik heb een technische opleiding gedaan richting hout- en metaalbewerking en elektrotechniek. Daarna ben ik doorgegaan naar autotechniek maar hier ben ik na twee jaar toch mee gestopt. Kort daarna ben ik toch fulltime gaan werken omdat de kosten allemaal toenamen en ik naast school niet de mogelijkheid had om veel te werken.

Ik ben gaan werken bij een dakdekkersbedrijf en daar heb ik zes jaar gewerkt. Eigenlijk tot het moment dat het bedrijf besloot ermee te stoppen, toen ben ik via TDC bij Schulte terecht gekomen als zonnepanelenmonteur. Dit was in juni 2022.”

Zonnepanelenmonteur

Wat vind je van het werk als zonenpanelenmonteur?

“Bij het dakdekkersbedrijf had ik al wel iets ervaring opgedaan met het plaatsen van zonnepanelen, dit deden we namelijk ongeveer één keer per twee weken. Echter was dit natuurlijk geen dagelijkse bezigheid. Dit werk als zonnepanelenmonteur bij Schulte bevalt me erg goed, ik werk fulltime van maandag tot vrijdag.

Het leukste aspect van het werk vind ik de particuliere klussen. Daarbij kan het elke dag een verrassing zijn wat je tegenkomt. We hebben wel een app waarop ongeveer staat hoe en wat het moet worden, maar vaak valt het in de praktijk toch anders uit. De maten van de zonnepanelen lopen sterk uiteen en ze worden natuurlijk allemaal steeds groter. Het is elke keer maar de vraag of het precies te realiseren is zoals het beschreven staat, je weet niet altijd wat je te wachten staat, maar dat maakt het juist leuk.”

Hoe heb je de samenwerking met TDC ervaren?

“Toen het werk als dakdekker stopte had ik me aangemeld als werkzoekende op LinkedIn en Werkzoeken.nl. Na één dag werd ik gebeld door jullie en toen volgde al heel snel het gesprek met Tim en Wim Schulte, dat ging eigenlijk heel goed. In de eerste instantie was het de bedoeling dat ik bij hen in loondienst zou treden, maar uiteindelijk hadden we samen besloten dat ik toch als ZZP’er via TDC bij Schulte ging werken.

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met TDC. Je ziet niet zo heel snel dat er zo gehandeld wordt vanuit een uitzendbureau. M’n vriendin is laatst bevallen van ons eerste kindje; een dochtertje en jullie kwamen wel even langs de deur om een presentje te brengen hiervoor.”

“Jullie zijn erg betrokken bij jullie personeel, dat zie je niet snel en daar ben ik zeer tevreden mee.”

Dat is fijn om te horen! Even een andere vraag, wat doe je om je technische vaardigheden bij te houden?

“Ik ga binnenkort een cursus doen via Schulte die te maken heeft met de zonnepanelen en de bijbehorende elektra binnen. Mijn collega’s hebben die cursus allemaal al gehad dus als ik iets niet weet dan vraag ik één van mijn collega’s. Ze staan er altijd voor open om me te helpen dus dat is nooit een probleem. Zodoende leer ik elke dag weer wat bij.

Ik ben een persoon die vaak maar één keer iets hoeft te zien en dan zelf ook wel snapt hoe het werkt. Ik ben iemand die graag met z’n handen bezig is en ik leer het op die manier ook een stuk makkelijker. Dat werkt voor mij een stuk beter dan wanneer ik bijvoorbeeld allerlei boeken moet lezen en het daarvan moet leren, dan snap ik er niets van.”

Een echte man van de praktijk dus. En wat zou je doen als je geen zonnepanelenmonteur was geweest?

“Als ik niet meer voor Schulte zou kunnen werken om welke reden dan ook, dan zou ik weer terug willen naar het dakdekkers werk! Dit heb ik 6 jaar lang gedaan en dit vond ik altijd erg leuk om te doen. Ik zou dan voor het zinkwerk gaan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!