Verduurzaming & kunststof kozijnen

Verduurzaming is een begrip dat in de afgelopen jaren steeds meer in het dagelijkse nieuw voorkomt. Maar wat is verduurzaming nou eigenlijk? Verduurzamen is het conserveren van materiaal om aantasting te voorkomen. In de bouw wordt er binnen renovatieprojecten gekeken naar passende oplossingen om een huis te verduurzamen. Door middel van renovatiewerkzaamheden slim in te zetten kan dit een goedkopere manier zijn dan een woning volledig nieuw te bouwen. Het resultaat van het verduurzamen zit in onderhoudsvriendelijke producten, dus het reduceren van onderhoudskosten aan de woning. Tevens is een positief gevolg het verlagen van de maandelijkse energiekosten.

Verbeteringen in isolatie

Op welke manier kan jij kosten besparen door middel van verduurzaming van jouw woning? Hieronder zijn een aantal verbeteropties geformuleerd op het gebied van isolatie:

 • Gevelisolatie
 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie
 • Kozijnen/ramen woonruimten
 • Kozijnen/ramen slaapruimten

Naast de besparingen die er kunnen worden gedaan ten aanzien van isolatie, zijn er ook verbeteringen te behalen door installaties in het huis.

Verbeteringen in installaties

Verbeteringen op het gebied van installaties zijn op verschillende manieren te realiseren. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ventilatie
 • Verwarming en warm water
 • Douche/terugwinning van warmte
Kosten besparen

Kosten besparen, wie wil dat nou niet? Door middel van bovenstaande interventies uit te voeren wordt er een investering gedaan om in de nabije toekomst kosten te besparen. Kosten besparen in het onderhoud van bijvoorbeeld kunststof kozijnen, ventilatie en een nieuw hr-ketel. De positieve impact hierop is dat kosten op een aantal onderdelen fors dalen, zoals:

 • Verbruik van gas
 • Verbruik van stroom
 • CO2 uitstoot
 • Energiekosten per jaar

Er kan worden geconcludeerd dat er eerst moet worden geïnvesteerd in verduurzaming voordat er resultaat zichtbaar is en er op kosten kan worden bespaard. Verduurzaming vindt op zowel op kleine als op grote schaal plaats, dus als particulier of bijvoorbeeld via de woningbouwvereniging. Op het internet zijn verschillende sites te vinden over; op welke manier kan ik mijn woning verduurzamen? Hierop kun je door informatie over jouw woning in te vullen een duidelijk beeld creëren. Dus welke interventies zijn specifiek van toepassing op mijn woning? Welke investeringskosten moet ik maken? En wat levert het op aan besparing in euro’s voor in de toekomst?

Kunststof Kozijnen

In dit artikel wordt er specifiek aandacht besteed aan het thema kunststof kozijnen. Het plaatsen van kunststof kozijnen wordt uitgevoerd om kosten te besparen, zowel in het onderhoud als in het energieverbruik binnen de woning. Er is keuze tussen bijvoorbeeld draai kiep kozijnen, kiep kozijnen en vaste kozijnen. Tevens zijn er keuzes te maken in het soort glas, van dubbel glas tot trippel glas.

Voor het plaatsen van kunststof kozijnen heeft TDC Groep een ervaren en betrouwbare opdrachtgever die al jaren lang deze werkzaamheden uitvoert voor zowel particulieren, aannemers en woningbouwverenigingen. Vaklieden van TDC Groep worden ingezet als monteur of hulpmonteur kunststof kozijnen om de kozijnen te plaatsen op renovatieprojecten en particulier werk door heel Nederland.

Wil je meegaan met de tijd en heb je interesse voor een update van jouw woning? Schroom dan niet om contact op te nemen met TDC Groep via 085-0023700. Wij brengen jou in contact met de gewenste opdrachtgevers die je wellicht verder kunnen helpen met de verduurzaming van jouw woning.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Op zoek naar Kozijnenmonteur vacatures?

Meer interessante artikelen

Alles wat je moet weten over loondoorbetalingen betreft de feestdagen

Geplaatst op:

Alles wat je moet weten over een Quality Engineer QA/QC

Geplaatst op:

Alles wat je moet weten over Revit

Geplaatst op:

Alles wat je moet weten over winterse weersomstandigheden

Geplaatst op:

Alles wat je moet weten over oog- en gelaatsbescherming

Geplaatst op:

Werken als nachtreceptionist in de mooiste hotels

Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!