Onze samenwerking met Schulte Energie & Techniek 

Geplaatst op:
Geplaatst door: Lisa Geerdink

Sinds een aantal jaar hebben we een mooie samenwerking met Schulte in Denekamp. Dit mooie, moderne Twentse bedrijf wordt gerund door vader (Wim) en zoon (Tim) Schulte en is booming in de energietechniek. Het bedrijf groeit niet alleen als kool, maar doet ook hun uiterste best om voorop te lopen met oplossingen omtrent het klimaatvraagstuk. Met hun 100% klimaat neutrale bedrijfspand geven ze niet alleen het goede voorbeeld, maar zijn ze échte pioneers in de energietechniek. Onze bijdrage? Onze uiterste best doen om hen te matchen met geschikte kandidaten die het vak monteur zonnepanelen willen leren. Wij vroegen Wim Schulte naar hun verhaal… 

Een echt familiebedrijf dus Schulte Energie en Techniek

“Ja, dat kun je wel zeggen. Tim is er na zijn studie bijgekomen. Ik vind het mooi dat ik ons bedrijf aan hem mag doorgeven. In 2009 waren we nog een installatiebedrijf met 18 man in dienst. Toen zijn we met 1 dag in de week begonnen met zonnepanelen leggen. Destijds was Tim al helemaal overtuigd van het belang van zonne-energie en welke richting hij ons het liefst zag opgaan. Hij volgde nauwgezet de nieuwste ontwikkelingen en zat volop ideeën over de toekomst. Zo gezegd, zo gedaan; inmiddels zijn we met 25 man fulltime bezig met energietechniek. En de dagelijkse leiding ligt inmiddels helemaal bij Tim…” 

Met 25 man fulltime aan het werk in de energietechniek?  

“Ja de energietechniek heeft een enorme vlucht genomen. We zitten nu al volgepland tot en met mei volgend jaar. We krijgen op’ t moment 3 à 4 keer zoveel aanvragen dan ‘normaal’. Dit jaar hebben we de installatie-afdeling verkocht en zijn we 100% voor de energietechniek gegaan. Dat bestaat (bij ons) nu nog voor het grootste gedeelte uit zonnepanelen, maar we zijn ook al actief met laadpunten voor elektrische auto’s en met accu’s voor thuisopslag van zonne-energie.” 

Wat moeten we ons voorstellen bij de omvang? 

“We bedienen per jaar zo’n 1000 tot 1300 klanten per jaar. Dat zijn particuliere klanten , 2 woningbouwverenigingen, maar ook vastgoed ontwikkelaars, MKB en grote bedrijven. Onze eerste grote klus was bij Tuincentrum Oosterik waar we 5000 zonnepanelen geplaatst hebben, daarna volgden nog veel meer grote zonnestroominstallaties bij diverse bedrijven. “ 

“Duurzaamheid wordt veel als toverwoord gebruikt, maar er zijn er maar weinig die echt investeringen doen. Ik durf wel te zeggen dat wij voortrekker zijn in het realiseren van duurzame oplossingen. – Wim Schulte mede-eigenaar” 

Deze vraag kan natuurlijk niet uitblijven; hoe energie neutraal zijn jullie zelf eigenlijk?  

“Ons huidige bedrijfspand is bijna 100% energieneutraal. We hebben 440 zonnepanelen op het dak liggen, het hele pand is gasloos en wordt verwarmd/ gekoeld door warmtepompen. Toen wij in 2004 ons nieuwe pand kochten verklaarde iedereen mij voor gek! Maar later kregen steeds meer mensen in de gaten dat het functioneert en dus een heel zinvolle investering kan zijn.” 

Schulte bus voor pand TDC
Schulte installeert zonnepanelen op het bedrijfspand van TDC Groep

Dus interesse in de energietechniek zit in de familie? 

“Ja, dat kun je wel zeggen. Zelf heb ik een achtergrond als HTS- werktuigbouwkundige. En zowel Tim als ik vinden technische en innovatieve ontwikkelingen in deze sector heel interessant. Met mijn woonhuis ben ik zelfs nog eens stukje verdergegaan in het ‘energie neutraal maken’. Naast zonnepanelen en warmtepompen heb ik ook een zonneboiler, accu voor energieopslag en is alle verlichting van LED via domotica geïntegreerd.” 

En tenslotte: wat is jullie relatie met de TDC Groep?  

“Mijn zoon Tim en Bart en Rik hebben het meeste contact met elkaar. TDC Groep zorgt voor de zonnepanelen monteurs die in eerste instantie via hen bij ons werken. En dat is een hele uitdaging, want de markt is zo gegroeid, dat het moeilijk is om aan mensen te komen. Maar zij doen altijd hun uiterste best om ons verder te helpen. De mensen die bij ons komen leidden we vervolgens zelf op zonnepanelen monteur.”  

Enthousiast geraakt en wil je meer weten?  

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geraakt over de energietechniek? En zie jij je zelf wel werken als zonnepanelen monteur bij bijvoorbeeld Schulte Energie & Techniek? Check dan hier onze vacatures voor zonnepanelen monteur en/of lees het artikel ‘Wat doet een monteur zonnepanelen’ voor een uitvoerige omschrijving van deze populaire trend job!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!