Employer branding in de praktijk bij de TDC Groep 

Een nieuw carrièrepad in de techniek voor Daan 

Employer branding omvat eigenlijk alle strategische activiteiten en inspanningen van een werkgever (in dit voorbeeld lichten we onszelf uit als werkgever) om een positief imago op te bouwen en zichzelf te positioneren als aantrekkelijke werkgever voor potentiële werknemers. Het gaat om het creëren van een sterke merkreputatie en het communiceren van de unieke kenmerken en voordelen van het werken voor een bepaald bedrijf. Employer branding omvat het bevorderen van een positieve werkcultuur, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden en een goede reputatie als werkgever. Het doel is om talent aan te trekken, te behouden en te betrekken bij het bedrijf.

Employer branding bij TDC Groep

Ook bij ons wordt employer branding steeds actueler. We merken dat medewerkers steeds vaker een job willen waarbij de motivatie van ‘binnenuit’ komt. Essentieel zijn; persoonlijke ontwikkeling, een goede sfeer en fijne mensen om mee samen te werken. Daarbij is het belangrijk dat je ook kunt bijleren, uitdagingen mag aangaan en dingen doet die je interessant vindt. Hoe wij daar handen en voeten aan geven? Lees hieronder het mooie praktijkvoorbeeld van het bemiddelingstraject voor Daan bij ForFarmers.   

Een mooie carrière switch van de sales naar de techniek 

Een van onze kandidaten kwam bij ons tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe carrière richting. Wat hij wilde? Na dag werken moe en voldaan thuiskomen. Werk doen waar je fysiek wordt uitgedaagd én toch ook je ‘hersens’ bij moet gebruiken. Hij wist al wel dat hij de techniek in wilde, maar verder nog geen idee… Bart Coopman ging met hem aan de slag, met zijn hulp maakten ze een nieuw carrièrepad. 

Employer branding in de praktijk
Employer branding in de praktijk

Het ‘wensenlijstje’  

 “Na een dag hard werken moe en voldaan thuiskomen en toch ook iets gedaan hebben waar ik bij moet nadenken“  

Wat hij zocht naast een fysieke en mentale uitdaging? Hoewel dat de belangrijkste punten waren; zocht hij ook een plek waar hij zich kon ontwikkelen in de techniek én in functie kon doorgroeien. Daarbij was voor hem ‘een passende bedrijfscultuur’ belangrijk en om het lijstje compleet te maken; affiniteit met het product van het bedrijf. Lijkt ingewikkeld? We gingen voor hem op zoek…  

Wat wij voor hem vonden?  

Bart vond voor hem een plek ‘that ticked all the boxes’. Een baan bij het serviceteam van For Farmers waar hij zou worden opgeleid tot allround monteur. Daarvoor zou hij een technische BBL-opleiding volgen en tegelijkertijd bij ervaren monteurs in de praktijk het vak leren. Om te kijken of er wederzijds een klik was, werd er een meeloopdag georganiseerd voor Daan bij For Farmers. Hij voelde zich direct thuis in dit bedrijf en aan het eind van de dag was hij helemaal enthousiast. De sfeer was goed, het werk een leuke combinatie van wat hij zocht. En zijn liefde voor koeien en het boerenleven maakten de match compleet. (Lees hier het volledige verhaal van het BBL-traject van Daan)

Alleen CV’s doorschuiven werkt niet, en willen we bij TDC Groep ook helemaal niet. Daarom past ons het gedachtegoed van Employer branding goed en is volgens ons ook het enige dat echt werkt.

Onze rol bij deze match? 

Met de juiste begeleiding hebben we voor een Daan de komende 3 à 4 jaar een mooi carrièrepad uitgestippeld. Hij gaat iedere dag met plezier naar zijn werk, en dat is voor ons natuurlijk prachtig. Dit is precies wat we willen bereiken, en daarom kunnen we in dit geval ongetwijfeld spreken van een succesverhaal. Maar voor onze klant is dit natuurlijk nog veel mooier. Wat ons betreft is dit hét praktijkvoorbeeld van Employer Branding.

Meer weten over employer branding? Lees ook onze blog Wat is employer branding.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!