De meerwaarde van de Flexbranche

De werkgelegenheid is, ondanks de coronacrisis, weer flink aan het aantrekken. Het is op dit moment moeilijk om goed personeel te vinden en te behouden. Veel bedrijven wenden zich tot intermediairs om hen te helpen bij het vinden van een geschikte match. Helaas heerst er ten onrechte een negatieve houding ten aanzien van flexibel werk op dit moment. In deze blog willen we dit onderwerp aansnijden met als doel de nuance terug te brengen en om te informeren over de meerwaarde van uitzend/detacheringsbureaus zoals TDC Groep.

Wendbaarheid zal je bedrijf helpen bij groei en tegenslag

Er zit maar een dun lijntje tussen voorspoed en tegenspoed in en ze wisselen elkaar continu af. Vanaf het begin van deze eeuw hebben we al enkele crises gekend, de één zwaarder dan de ander. Het is voor bedrijven belangrijk dat er op een goede manier ingespeeld wordt op dit soort tegenslagen, anders kan een crisis zomaar het einde van je bedrijf betekenen. Als bedrijf zijnde moet je meebewegen met de conjunctuurschommelingen en flexibel personeel kan dit een stukje gemakkelijker maken. Het is dan echter wel van belang dat je in kunt huren met zekerheid, en deze zekerheid kunnen wij bieden.

Wij helpen bedrijven in hun zoektocht naar gekwalificeerd personeel en staan klaar om hen de wendbaarheid te bieden die nodig is om (verder) te kunnen groeien. TDC Groep is aangesloten bij de NBBU en daarmee kunnen we voor iedere onderneming de juiste keuze zijn:

  • NBBU-leden helpen je op een gezonde, veilige en eerlijke manier aan de correcte personeelsbezetting;
  • Het NBBU- lidmaatschap is een waarborg voor betrouwbaarheid en kwaliteit;
  • Een bij de NBBU aangesloten onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
Recruiter

Een klein groepje verpest het voor de rest

Er gaan verhalen in de media rond over misstanden in de branche en met arbeidsmigranten. We gaan deze verhalen ook niet ontkrachten, maar deze verhalen hebben maar betrekking op een zeer klein gedeelte van de sector. Het is onterecht dat incidenten worden gepresenteerd als representatief voor de gehele branche. Daarnaast opereren de bedrijven waar de misstanden zich voordoen vaak buiten de zichtbare markt, waarmee ze zich kunnen onttrekken aan controles en handhaving. Dat maakt het moeilijk om tegen dat soort bedrijven op te treden. Zodra het ene bedrijf is ‘aangepakt’ wanneer blijkt dat deze niet deugt, is de volgende zo weer opgericht. Het is een vicieuze cirkel. Handhaving, politiek en branche zoeken al geruime tijd gezamenlijk naar een oplossing voor dit probleem.

Het overgrote gedeelte van de branche is betrouwbaar

Het is belangrijk om te weten dat het overgrote deel van de branche gewoon bonafide is. Op de rotte appels na houdt iedereen zich aan de regels en levert iedereen meerwaarde aan de inlener én de flexkracht. De NBBU zet zich in om deze, positieve verhalen, nadrukkelijker onder de aandacht te brengen, en hier willen wij graag ons steentje in bijdragen.

Wij van TDC Groep zijn een gecertificeerd bureau van de NBBU en daarom kunnen wij ondernemers de garantie bieden dat zij met een betrouwbare en vakkundige flexonderneming van doen hebben. Op de website www.nbbu.nl kun je hier meer informatie over vinden en een overzicht van alle leden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Alles over de open sollicitatie

Geplaatst op:

6 leuke activiteiten voor tijdens de bouwvak in Nederland

Geplaatst op:

Hoe maak ik mijn bedrijf aantrekkelijk voor (nieuw) personeel?

Geplaatst op:

PayOK; verzeker je bedrijf van minimale risico’s

Geplaatst op:

Doorzaam en TDC Groep; samen voor duurzame inzetbaarheid

Geplaatst op:

Even voorstellen: Rik Wolsink, accountmanager bij TDC Groep

Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!