Vind Structural Engineer vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Structural Engineer | 36-40 uur | TDCE0002
Dienstverband: Fulltime

Wat doet een structural engineer? 

Benieuwd wat je doet als structural engineer? Structural engineering is een discipline binnen de civiele techniek, een toegepaste wetenschap die zich voornamelijk richt op civiele bouwwerken. Deze wetenschap houdt zich vooral bezig met analyse en ontwerp van dragende constructies. Als structural engineer houd jij je bezig met het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van civiele objecten en bouwwerken. Denk aan bruggen, hoge flatgebouwen, tunnels. Met civiel wordt ‘burgerlijk’ of te wel niet-militair bedoeld. Het is een job met veel verantwoordelijkheid want de constructies moeten bestand zijn tegen extreme situaties als aardbevingen.  

Wat zijn je werkzaamheden als structural engineer?  

Bij het werk als structural engineer komt heel wat kijken. Want het ontwerp van een bouwwerk moet zo ontworpen worden dat het tegen extreme situaties is bestand. Je moet met daarom met veel verschillende factoren rekening houden. Zoals de spanningen die een stuwdam te verduren krijgt, de krachten die bijvoorbeeld een vleugel van vliegtuig moet kunnen verdragen in alle soorten weersomstandigheden. Wat jij doet is alle factoren in kaart brengen en daar je berekeningen op loslaten om het optimale ontwerp te maken. Met andere woorden, je houdt je bezig met het opstellen, controleren en toepassen van fysische modellen betreffende de constructie. De belasting en de materialen van het bouwwerk. Daarbij houd je je bezig met analyseren van bestekken, instructietekeningen en concepten.  

Waar werk je als structural engineer? 

Wil je weten bij welke organisaties je aan de slag kunt? Als structural engineer werk je vaak bij ingenieursbureaus, onderzoeksinstellingen en constructiebedrijven. Je werkt vaak samen met architecten, constructeurs en bouwkundig tekenaars.  

Wat verdient een structural engineer  

Wil je aan de slag als structural engineer? Dan wil je vast weten welk salaris je gaat verdienen. Een structural engineer verdient in Nederland gemiddeld €3.700 bruto per maand. Als beginnend structural engineer ligt het salaris ergens tussen de €2.600 en €3.000 bruto per maand. Het maximale salaris van een structural engineer ligt tussen de €4.800 en €5.800 bruto per maand. De bedragen zijn gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!