TDC Groep

Vind Projectleider vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Geen vacatures gevonden...

Wat doet een projectleider 

Wil je graag aan de slag als projectleider? Dan wil je vast graag weten wat je precies doet. Als projectleider ben je eindverantwoordelijke voor een project. Je maakt een planning, stelt een begroting op en stelt een projectteam samen. Tijdens het project ben je verantwoordelijk voor de aansturing van je team, de voortgang van het project en haal je weg obstakels en los je problemen op. De meeste projectleiders werken in de ICT, bouw of techniek. Maar in andere sectoren kun je natuurlijk ook als projectleider aan de slag.  

Welke eigenschappen heb je nodig als projectleider? 

Als projectleider moet je zeker een goede dosis organisatie skills hebben, want het is aan jou om telkens weer je ‘tijd en middelen’ zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Je kunt daarom goed gestructureerd werken en weet hoe je prioriteiten moet stellen. Daarbij is het belangrijk dat je sociale en communicatieve vaardigheden uitstekend zijn. Je bent namelijk het grootste gedeelte van de tijd bezig met overleggen met je collega’s of externen. En bij onverwachte situaties moet je niet alleen creatief zijn, maar ook snel met alternatieven kunnen komen. En aan jou de taak om te zorgen dat iedereen daaraan meewerkt.  

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er als projectleider  

Wil je weten in welke functies je kunt doorgroeien als projectleider? Dan is de meest voorkomende functie die van projectmanager. Projectmanagers werken vaak voor grote bedrijven en sturen daar meerdere projectleiders aan. Een pittige job, want je bent dan verantwoordelijk voor meerdere projecten tegelijk. Zie jij dat wel zitten? Dan doe je er goed aan een speciale cursus of training in projectmanagement te volgen. De meest bekende zijn: pRINCE2 van PRINCE (PRojects IN Controlled Environments) en iPMA van IPMA (de Nederlandse tak van het projectmanagementplatform International Project Management Association). Beide zijn internationaal erkend en veel bedrijven in Nederland werken met één van deze twee projectmanagement methodieken. 

 Wat verdient een projectleider 

Benieuwd wat je salaris zal zijn als projectleider? Als projectleider in Nederland verdien je gemiddeld € 4.000 bruto per maand. De salarissen lopen uit één van € 3.400 tot € 4.600 euro per maand. De bedragen zijn gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!