Vind Project Manager vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Project Manager | Hightechindustrie
Regio: Eindhoven
Dienstverband: Detachering, Fulltime

Wat doet een projectmanager? 

Benieuwd wat je doet als projectmanager? Als projectmanager ben je vaak van A tot Z verantwoordelijk voor een project. De voorbereiding, het begeleiden, het aansturen, of te wel de totale realisatie van het project. Een baan als projectmanager brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee en ook de tijdsdruk van deadlines zijn aspecten waar je rekening mee moet houden als je wilt solliciteren op deze functie.  

Welke eigenschappen of competenties heb je nodig als projectmanager? 

  • Het lijkt een open deur, maar leidinggeven is een van je belangrijkste taken, dus het is belangrijk dat je leiderschapskwaliteiten goed ontwikkeld zijn.  
  • Doorzettingsvermogen is ook belangrijk als projectmanager, een project loopt namelijk altijd anders dan verwacht en ieder project brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarom is het handig dat je goed met onverwachte situaties om kunt gaan. Je niet laat ontmoedigen en het enthousiasme er bij jezelf én je team goed in blijft houden.  
  • Je social skills moeten uitstekend zijn, want je werkt voortdurend samen met allerlei verschillende mensen. Van bouwvakkers tot toplieden uit de zakenwereld. En daar moet je je wel oké bij voelen. 

 Projectmanager, projectleider of projectcoördinator? 

Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt en de aard van het project kan het zijn dat je functietitel net even anders is, namelijk projectleider of projectcoördinator. In de regel is het zo dat de projectmanager grotere projecten leidt en daarbij ondersteund wordt door een projectleider. Werk je aan kleinere projecten? Dan kan het ook zijn dat je functie ‘projectleider’ genoemd wordt. De functietitel projectcoördinator wordt niet vaak meer gebruikt, maar je zou kunnen zeggen dat die vergelijkbaar is met projectleider.  

Waar werk je als projectmanager? 

Als projectmanager kun je ervoor kiezen in loondienst te werken of als freelancer, maar er zijn ook bedrijven die jou in dienst nemen en je vervolgens detacheren bij hun opdrachtgevers. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uitgaat. Wil je liever in loondienst? Dan zijn er genoeg bedrijven met vaste projectmanagers in dienst die bijvoorbeeld ieder kwartaal ingezet worden voor het managen van een nieuw project.  

Het salaris van een projectmanager 

Benieuwd wat je gaat verdienen als projectmanager? De gemiddelde projectmanager in Nederland verdient rond de € 4.000 - € 4.500 bruto per maand. Het salaris van een beginnend projectmanager ligt rond de € 3.000 euro. Meer ervaren projectmanagers verdienen een salaris dat kan oplopen tot ongeveer € 5.600 euro. 

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!