Vind Monteur Zonnepanelen vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Elektromonteur Zonnepanelen | Oldenzaal | 40 uur | TDCB0006
Dienstverband: Fulltime, ZZP opdrachten
Monteur Zonnepanelen | Oldenzaal | 40 uur | TDCB0007
Regio: Oldenzaal
Dienstverband: Fulltime, ZZP opdrachten
Ervaren Monteur Zonnepanelen | Oldenzaal | 40 uur | TDCB0005
Regio: Enschede
Dienstverband: Fulltime, ZZP opdrachten

Wat doet een monteur zonnepanelen 

Wil je aan de slag als monteur zonnepanelen? Dan wil je vast weten wat de functie precies inhoudt. Als monteur zonnepanelen ben je de handige man of vrouw die zonnepanelen installeert en monteert. Het grootste gedeelte van je werk bestaat dan ook uit het in elkaar zetten van de zonnesystemen, het monteren van de constructies waar de zonnepanelen op komen te liggen. En in een later stadium ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de zonnepanelen. Bij dit beroep is het belangrijk dat je een goed gevoel voor techniek hebt. Want de aansluiting van omvormers en zonnepanelen is een elektrotechnisch klusje. Gebeurt dit niet op de juiste manier, dan kunnen er onveilige situaties ontstaan. In het ergste geval kan er zelfs brand ontstaan. Veilig en zorgvuldig werken is dan ook een belangrijk aspect bij dit beroep.  

Wat zijn je werkzaamheden als monteur zonnepanelen 

Zoals we hierboven al even aangeven, bestaat je werk als monteur zonnepanelen voornamelijk uit het installeren van zonnepanelensystemen. Maar in sommige gevallen kan het zijn dat je andere werkzaamheden moet verrichten. Denk hierbij aan de installatie van warmtepompen, of de montage van een bliksembeveiliging. Omdat je bij het installeren van zonnepanelen meestal op hoogte werkt, is het plaatsen van een bliksemafleider gemakkelijk te combineren. Bovendien werk je als monteur zonnepanelen niet alleen ‘op hoogte’, want in sommige gevallen worden zonnesystemen op de grond geïnstalleerd. En zelfs ook op de zijkant van gebouwen. Als monteur zonnepanelen werk je vaak in een team. Het is niet zo dat je als monteur zonnepanelen elektricien hoeft te zijn. Maar een elektricien maakt wel altijd onderdeel uit van het team. Want voor sommige werkzaamheden heeft alleen een elektricien de bevoegdheid om die te mogen uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer er aanpassingen gemaakt moeten worden in de meterkast.  

Wat verdient een monteur zonnepanelen 

Wil je solliciteren op een baan als monteur zonnepanelen? Dan wil je natuurlijk graag een indicatie van je salaris. Een monteur zonnepanelen verdient in Nederland gemiddeld € 2.300 bruto per maand. Een beginnend monteur zonnepanelen verdient ongeveer € 2.000, het salaris van medewerkers met meer ervaring kan oplopen tot maximaal € 3.300 bruto per maand. Bedragen zijn gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!