Vind Mechanical Engineer vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Robotisering van de arbeidsmarkt

Wat doet een mechanical engineer?  

Benieuwd wat je doet als mechanical engineer? In dit vak houd je je vooral bezig met mechanische kant van de techniek. In deze technische functie ben je bezig met het ontwerpen, berekenen, analyseren en testen van o.a. machines, producten, apparaten, installaties en constructies. Denk aan een vliegtuigen, energie- installaties, robots en nog veel meer. Bij alles wat je doet houd je rekening met specifieke eisen uit de industrie; denk aan ontwerpnormen, veiligheidsnormen, hygiëne etc. Ook houd je rekening met het materiaal dat gebruikt moet worden, het energieverbruik en de duurzaamheid van het product. Je werkt vaak voor bedrijven die actief zijn in industrieën en branches als biotechnologie, luchtvaart, automotive, energieopwekking en klimaatcontrole.  

Wat is een mechanical engineer?  

Mechanical engineering, ook wel werktuigbouwkunde genoemd, is het ontwikkelen en verbeteren van mechanische delen en/of producten. Mechanical engineering is één van de meest gevarieerde en breedste disciplines binnen engineering. Topics die daarbij voor een mechanical engineer aan bod komen zijn het berekenen van de beweging, de levensduur, het energieverbruik en de veiligheid onder invloed van bepaalde krachten. Mechanical engineering is een veelomvattend vakgebied voor ingenieurs, omdat deze voortdurend in ontwikkeling is door de industriële automatisering. Daarom is het ook erg belangrijk als mechanical engineer om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de techniek. 

Welke mogelijkheden heb je om door te groeien? 

Als mechanical engineer heb je genoeg mogelijkheden om door te groeien. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de functie ‘lead engineer’. In deze functie heb je meer verantwoordelijkheden. Je onderhoudt het contact met de klant en voert gesprekken over het project of het product. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor het controleren van het eindproduct.  

Wat verdien je als mechanical engineer? 

Wil je graag solliciteren op een baan als mechanical engineer? Dan wil je natuurlijk graag weten wat je salaris ongeveer zal zijn. Het salaris van een beginnend mechanical engineer ligt rond de 2500 euro. Gemiddeld ligt in Nederland het salaris van een mechanical engineer rond de € 3500. Meer ervaren mechanical engineers verdienen een salaris dat kan oplopen tot ongeveer 3900 - 4000 per maand op basis van een 40-urige werkweek. 

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!