Vind Installatiemonteur vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Installatiemonteur | Enschede
Dienstverband: Flex, Fulltime, ZZP opdrachten
Leerling Monteur E-W Installaties
Regio: Twente
Dienstverband: Fulltime
Monteur E-W Installaties
Regio: Twente
Dienstverband: Fulltime

Wat doet een installatiemonteur 

Wil je aan de slag als installatiemonteur? Lees dan hier wat je job precies gaat inhouden. Als installatiemonteur ben je, niet verrassend, vooral bezig met het installeren van verschillende installaties. Deze vakman wordt ook wel installateur, installatietechnicus of monteur installatietechniek genoemd. Je bent werkzaam in de woningbouw, utiliteit of de industrie. En binnen die sectoren wordt er onderscheid gemaakt in verschillende soorten projecten, namelijk; renovatie, nieuwbouw, service en onderhoud. Waar jij aan de slag gaat is afhankelijk van de sector waar je in werkt en wat voor ‘soort’ installatiemonteur je bent. Een voorbeeld van soorten installaties zijn telefoon- en of internetaansluitingen, CV-ketels of airconditioningsystemen en gasinstallaties. Vaak werk je bij een installatiebedrijf en ben je werkzaam voor de onderhoudsafdeling of storingsdienst.  

Welke competenties heb je nodig als installatiemonteur 

Als installatiemonteur heb je in eerste instantie veel vakkennis nodig. Het klinkt als een open deur maar er zijn veel verschillende systemen waar je mee moet kunnen werken. Wat ook belangrijk is, is dat je weet welke veiligheidsrisico’s het werk met zich meebrengt. Niet alleen voor de veiligheid van jou en je collega’s, maar ook voor bijvoorbeeld het milieu. Technisch inzicht is ook belangrijk, want je moet tekeningen kunnen lezen om bijvoorbeeld de route van leidingen te kunnen vaststellen. En mochten er in bepaalde gevallen geen tekeningen beschikbaar zijn, dan is het essentieel dat jij je ook dan weet te redden.  

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als installatiemonteur 

Begin je als installatiemonteur? Dan start je vaak onder een leidinggevende, bijvoorbeeld een eerste monteur. Hoe meer ervaring je opdoet, des te meer kans je loopt om door te groeien tot eerste monteur. Het is voor deze hogere functie over het algemeen wel nodig dat je daar een opleiding of cursus voor volgt.  

Wat verdient een installatie monteur 

Als je gaat solliciteren op deze job dan wil je natuurlijk wel weten wat het salaris is dat je kunt verwachten. Een installatie monteur in Nederland verdient gemiddeld € 2.700 bruto per maand. Een beginnend installateur verdient tussen de € 1.700 en ongeveer € 2.300 en installateurs met meer ervaring verdienen tussen de € 2.700 en maximaal € 3.100 per maand. Bedragen zijn gebaseerd op een 40-urige werkweek. 

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!