Vind CNC Frezer vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
CNC Frezer
Regio: Hengelo

Wat doet een CNC-frezer 

Wil je graag aan de slag als CNC-frezer? Dan is het wel handig als je weet wat deze job precies inhoudt. Als CNC-frezer bewerk je materiaal, zoals metaal, kunststof of hout door gaten, inkepingen of naden aan te brengen en/ of in een bepaalde vorm te slijpen. Dit werk doe je met een freesmachine, deze zijn tegenwoordig meestal computergestuurd (Computer Numerical Control). Jouw werk bestaat voornamelijk uit de bewerking van (deel)producten of halffabrikaten. Een goede CNC-frezer is zeer gewild, want echte professionals in dit vaak zijn dun gezaaid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je zonder werk komt te zitten! Als CNC- frezer werk je meestal voor een bedrijf dat metaal verwerkt. Denk aan machinebouwers, metaalbedrijven, offshore bedrijven etc.  

Wat zijn je werkzaamheden als CNC-frezer? 

Als CNC-frezer werk je met een (computergestuurde) freesbank. Jouw taak is in het kort om de machines op de juiste manier te programmeren, zodat je de juiste uitkomst krijgt. Dat klinkt simpeler dan het is. Als CNC-frezer moet je goed zijn in het lezen van (technische tekenen) en moet je weten welke gereedschappen voor welk proces je in moet zetten. Je moet kunnen afbramen en slijpen om de producten op de juiste manier af te werken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de eindcontrole van halffabrikaten, onderhoud en controleer je de freesbank, en houd je toezicht op het productieproces.  

Welke competenties heb je nodig als CNC-frezer  

Wil je weten of ‘you’ve got what it takes’ om een goede CNC-frezer te zijn? Voor deze job is het belangrijk om interesse in techniek te hebben, ervaring met het gebruik van de besturingssystemen en kennis van de materialen waarmee je moet werken te hebben. Ook is het belangrijk dat je nauwkeurig én zelfstandig kunt werken en dat je goed het overzicht kunt bewaren.  

Wat verdient een CNC-frezer 

Wil je solliciteren op een baan als CNC-frezer? Dan wil je natuurlijk graag een indicatie van je salaris. Een CNC-frezer in Nederland verdient gemiddeld € 2.700 bruto per maand. Een beginnend CNC-frezer verdient ongeveer €2.300, het salaris van medewerkers met meer ervaring kan oplopen tot maximaal € 3.100 bruto per maand. Bedragen zijn gebaseerd op een werkweek van 40 uur. 

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!