Diversiteit en inclusiviteit binnen TDC Groep

Geplaatst op:
Geplaatst door: Daan van Dooren

Iedereen die wil en kan werken, moet kunnen werken.

Wij als TDC groep werken veel met en voor mensen. We zijn immers de personele dienstverlener. We hebben een groep trouwe opdrachtgevers waar we al jaren mee samenwerken. Die groep groeit elk jaar, want TDC Groep bevindt zich in een gezonde opwaartse groei.

Voor onze opdrachtgevers vinden we de beste mensen om in te zetten in de horeca, de bouw, techniek, industrie en zorg.

Mensen komen naar ons toe omdat zij aan het werk willen. We kijken naar hun werkervaring, skills, energie en motivatie en gaan met hen in gesprek. Onze ervaren recruiters met veel mensenkennis hebben dagelijks contact met onze sollicitanten.

Wat is diversiteit en inclusiviteit?

Diversiteit verwijst naar de verscheidenheid binnen een groep, gemeenschap of organisatie. Het betreft verschillen tussen individuen op basis van kenmerken zoals geslacht, leeftijd, etniciteit, ras, religie, seksuele oriëntatie, socio-economische achtergrond, opleidingsniveau, fysieke mogelijkheden en andere aspecten die de identiteit en achtergrond van mensen bepalen.

Inclusiviteit gaat over de mate waarin diversiteit wordt gerespecteerd. In een bedrijf werken mensen met diverse achtergronden. Het is van essentieel belang dat alle medewerkers zich welkom voelen. Ondanks verschillen in achtergrond, verdienen alle medewerkers dezelfde kansen en waardering.

Beiden gaan dus over verschillen tussen mensen en de mate waarin deze worden geaccepteerd en gerespecteerd.

Wat is onze aanpak om diversiteit en inclusiviteit te waarborgen binnen TDC Groep?

Bij TDC Groep werken collega’s van verschillende culturen en achtergronden. We hechten waarde aan diversiteit en inclusiviteit, zowel onder onze interne als externe medewerkers. We streven ernaar iedereen gelijke kansen te geven, zoals ook vermeld in ons antidiscriminatie statement op onze website. Hierin benadrukken we dat iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, ras of geloof, gelijke kansen krijgt.

Gelijke kansen bij TDC groep

Gelijke kansen zijn cruciaal op de arbeidsmarkt. Bij TDC Groep bieden we iedereen gelijke kansen. Onze werknemers hebben allemaal toegang tot een antidiscriminatie statement waarin staat wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast is er een telefoonnummer beschikbaar van TDC Groep voor vragen over antidiscriminatie.

Een voorbeeld van gelijke kansen bij TDC Groep is het stellen van dezelfde vragen aan alle sollicitanten voor een bepaalde functie. Deze vragen worden gebaseerd op de functie-eisen in de vacature.

Controle en inspectie

Omdat wij een strenge en nauwkeurige aanpak hanteren op het gebied van diversiteit en inclusiviteit staan onze deuren altijd open voor inspecties van onder andere:

  • De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA).
    De Nederlandse Arbeidsinspectie voert bij diverse organisaties verkennende inspecties uit naar de wijze waarop er aandacht wordt besteed aan het voorkomen van discriminatie tijdens het wervings- en selectieproces. Dit gebeurt in het kader van het wetsvoorstel ‘Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’.

  • De NBBU.
    De NBBU is in januari 2019 gestart met de controle op het anti-discriminatiebeleid bij leden.
    (De NBBU staat voor de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen en is de brancheorganisatie voor meer dan 1.200 intermediairs, payroll- en uitzendondernemingen).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!