BewustBBL: een bewust initiatief van TDC Groep

TDC Groep ontwikkelt een eigen academie voor beroepsopleidingen; BewustBBL

In 2018 startte TDC Groep BewustBBL, een eigen academie voor MBO- beroepsopleidingen. Wat we doen? Simpel gezegd matchen we gemotiveerde (technische) MBO-studenten met bedrijven die op zoek zijn naar technisch talent. Denk aan procesoperators, quality engineers, cleanroom managers, servicemonteurs, timmervakkrachten, mechatronica monteurs, monteurs steigerbouw. En daarbij brengen we niet alleen vraag en aanbod samen, maar investeren we ook veel in de coaching en begeleiding van onze studenten. 

Enthousiaste leerlingen zonder leerwerkplek én bedrijven die staan te springen om nieuw talent

Waarom we BewustBBL begonnen? Omdat we zoveel bedrijven met een uitstekende leerplek kenden die staan te springen om gemotiveerde leerlingen. En we tegelijkertijd  zo vaak enthousiaste mensen zagen vastlopen in hun zoektocht naar een goede leerwerkplek. Volgens ons kon dat beter, sneller en efficiënter. Daarom begonnen wij BewustBBL: onze eigen BBL academie. En dat werkte heel goed. We hebben op deze manier al een groot aantal mensen opgeleid en van een leuke baan voorzien. 

BewustBBL

Voor welke ondernemers is Bewust BBL bedoeld?

Om samen te werken met BewustBBL maakt het niet uit of je een kleine of grote onderneming hebt. Onze opdrachtgevers zijn kleine autogarages tot multinationals als Hertel Altrad. Zolang je maar bereid bent onze studenten in de praktijk het vak te leren. Wij betalen de opleiding, het studiemateriaal, examenkosten en helpen je bij het volledige administratieve proces. Daarbij helpen we met het aanvragen van subsidies, zijn we volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving. En blijven we gedurende het hele traject contactpersoon tussen leerling en opleiding.

Wat BewustBBL voor zijn rekening neemt?

 • Ondersteuning bij alle administratieve zaken;
 • De kosten van de opleiding;
 • De examenkosten;
 • De studieboeken;
 • Ondersteuning bij alle subsidieaanvragen;
 • Contact tussen student en opleider gedurende de hele opleiding.

Vooral het administratieve proces kan even een ingewikkelde aangelegenheid zijn. Daar gaat best wat tijd in zitten . We zien dat dat een drempel is voor sommige ondernemers. Gelukkig hebben wij hier inmiddels jaren ervaring mee en weten we precies hoe je het beste met ‘dit bijltje kunt hakken’. 

De beste voorwaarden voor onze studenten

We vinden het belangrijk om goed voor onze werknemers en studenten te zorgen. En dat betekent dat ze alleen met de beste voorwaarden aan de slag gaan. Wij bieden daarvoor: 

 • Kosteloos een volledige opleiding;
 • Marktconform (CAO) salaris;
 • Alle benodigde studiematerialen (boeken e.d.);
 • Kosteloos voorzien van premium werkmateriaal (gereedschap, PBM’s e.d.);
 • Een plek bij een erkend leerbedrijf in Twente of Noord-Nederland;
 • Een contract tijdens de gehele opleiding;
 • Persoonlijke begeleiding en coaching van BewustBBL.

Studenten en schoolverlaters helpen oriënteren en matchen met een duurzame leerwerkplek 

Ben je schoolverlater of zit je bij je huidige opleiding of werkgever niet op je plek? Schoolverlater of studenten die niet weten wat er bij ze past, kloppen ook geregeld bij ons aan. Samen kijken we naar je talenten en interesses. Vervolgens zoeken we daar een opleiding en leerwerkplek bij.  Het kan voorkomen dat jij als student wel weet wat je wilt, maar daar geen goede leerwerkplek bij kan vinden. Ook daar kunnen we je goed bij helpen. Heb jij op ons vacatureoverzicht een vacature gezien die bij jou past? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij brengen voor jou de mogelijkheden in kaart en geven uitleg over hoe nu verder.

Technische opleidingen bij BewustBBL

Wil je een technische BBL-opleiding volgen? BewustBBL heeft inmiddels meer dan genoeg mogelijkheden. Check de opleidingen hieronder en check onze BewustBBL website voor meer info over onze technische opleidingen.

 • Elektrotechniek
 • Installatietechniek
 • Mechatronica
 • Procestechniek
 • Bouw
 • Infra
 • Onderhoudstechniek
 • Steigerbouw

Onze visie? Duurzame leerwerkplekken in Twente en Noord-Nederland creëren

Wat onze visie is met BewustBBL? Duurzame leerwerkplekken creëren waar studenten serieus een van kunnen leren. Zodat we met elkaar in Oost en Noord- Nederland bouwen aan een toekomst waar BBL-leerlingen én leerwerkbedrijven elkaar goed weten te vinden. En dat bovenal innovatie in Oost en Noord-Nederland een prominente plek blijft houden. We hebben hier in principe alles, de bedrijven, de opleidingen én de studenten. Nu moeten we ze alleen nog bij elkaar zien te krijgen!

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van BewustBBL? Bel of mail ons dan we gaan graag met je in gesprek. Check voor meer info ook de site van BewustBBL. Of wanneer je werkgever bent, bekijk dan de website van de TDC Groep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Alles over de open sollicitatie

Geplaatst op:

6 leuke activiteiten voor tijdens de bouwvak in Nederland

Geplaatst op:

Hoe maak ik mijn bedrijf aantrekkelijk voor (nieuw) personeel?

Geplaatst op:

PayOK; verzeker je bedrijf van minimale risico’s

Geplaatst op:

Doorzaam en TDC Groep; samen voor duurzame inzetbaarheid

Geplaatst op:

Even voorstellen: Rik Wolsink, accountmanager bij TDC Groep

Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!