Safety Alert november 2018

                                                           NOVEMBER 2018
       SAFETY ALERT  

HERHALING
Zoals opgenomen in onze voorwaarden en zoals bij jou bekend is, moet je een geldig certificaat hebben om bijvoorbeeld een heftruck te besturen of je met een hoogwerker te verplaatsen. Wordt je toch verzocht materieel zonder certificaat te bedienen, meld dit onmiddellijk bij je contactpersoon binnen TDC Groep. Vervolgens gaan wij met de opdrachtgever in overleg en plannen voor jou de gewenste opleiding. In het Centraal Diploma Register kan je certificaten inzien en wanneer je certificaat /diploma verlengd moet worden. Download de app van CDR via de Applestore -of bezoek de website.

DRAAGPLICHT
Draagplicht van harnas en lijnen met schouderprotectie is bij opdrachtgevers verplicht. Ook  wanneer je op de grond loopt. Zeker op de steigers als steigerbouwer ga je niet aan het werk zonder je harnas en lijnen. Het is een onderdeel van je PBM’s, die je leven kunnen redden. Gebruik het daarom op een juiste manier en haak je aan! Check je harnas + lijnen regelmatig en geef aan wanneer deze gekeurd moeten worden. Het er bij geleverde certificaat geeft de keuring datum aan. Deel proactief je inzichten om veilig te blijven werken.

WINTER
Sneeuw, ijs en gladde wegen maken het soms onmogelijk om veilig naar het werk te gaan. Neem contact op met de voorman/uitvoerder op de werklocatie om je reis voor te bespreken. Contact hebben met je contactpersoon van TDC is daarnaast altijd goed.

Aangekomen op de locatie moet er extra oplettend worden gewerkt. Trappen en bordessen zijn mogelijk glad, looppaden en aanrijroutes zijn moeilijk begaanbaar en dit vraagt om de juiste maatregelen van jou als medewerker.

De juiste banden en bandenspanning/profiel onder de auto blijven aandachtspunten en rijd met winterbanden in Duitsland tijdens de wintermaanden. Werkschoenen / laarzen met voldoende grip zijn geen overbodige luxe. Een jas om je te beschermen tegen de kou heb je nodig. Wanneer de opdrachtgever deze niet verstrekt geef je het vroegtijdig aan bij je contactpersoon binnen TDC Groep zodat dit voor jouw geregeld kan worden.

WELKE LESSEN ZIJN ER GELEERD?
 

  • We moeten aandacht blijven besteden aan de veiligheidsregels op de werkvloer.
  • Medewerkers moeten zich bewust zijn van het belang van veiligheidsregels, juiste opleidingen en geldige certificaten/diploma’s.
  • Blijf in contact met de opdrachtgever en TDC Groep om veiligheid incidenten vooraf te kunnen uitsluiten en de kans erop te verkleinen.
  • Houd je PBM’s in goede conditie en vraag vroegtijdig vervangende PBM’s aan bij slijtage.
  • Blijf elkaar aanspreken op onveilig en ongepast gedrag op de werklocatie en in het gebruik van PBM’s.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *