Vind Loodgieter vacatures

Sector
Niveau
Dienstverband
Loodgieter
Dienstverband: Fulltime
Installatiemedewerker (m/v) | Hengelo
Regio: Hengelo, Twente

Wat doet een loodgieter? 

Je taken als loodgieter zijn heel uiteenlopend. Maar in het kort bestaat je werk als loodgieter uit het repareren en het aan- en verleggen van leidingen. Daarnaast behoort het oplossen van problemen en onderhouden van installaties ook tot de werkzaamheden van een loodgieter.  

De werkzaamheden worden veelal onderverdeeld in reparatie-, onderhouds-, en installatiewerkzaamheden. In principe moet je als gediplomeerde loodgieter de volgende taken zelfstandig kunnen uitvoeren: 

  • Het bestuderen van werktekeningen, voorschriften, productinformatie en kan op basis hiervan desbetreffende werkzaamheden uitvoeren met de juiste gereedschappen en materialen. 
  • Het bepalen van de positie van (leiding)installaties, verbindingsonderdelen en overige onderdelen. 
  • (Pijp)leidingen kunnen meten, snijden, buigen en verbinden op maat en in de juiste hoek installeren/ monteren met behulp van (elektrische) apparaten. 
  • Onderhouden en repareren van installaties. 
  • Controleren op mogelijke toekomstige lekkages en het corrigeren van gemaakte fouten. 
  • Documenteren van werkzaamheden in rapportages. 

Wat verdient een Loodgieter? 

Wil je weten wat je gaat verdienen als loodgieter? Het salaris van een loodgieter ligt ergens tussen de (minimaal) €1.700 en (maximaal) €3700. Het aanvangssalaris ligt meestal tussen de € 1.731 en € 2.444 bruto per maand. Daarnaast gelden er soms overwerktoeslagen van 25 procent opslag in de eerste twee uur tot 50 procent daarna.  

De verschillende werkvelden van een loodgieter 

Zoals we hierboven al beschreven, heeft de loodgieter keuze om zich te specialiseren in drie verschillende werkvelden namelijk; reparaties, installatie, of onderhoud. 

Reparatie loodgieters 

Een lekkage, een wc die niet meer doorspoelt of badkamerleidingen die verstopt zitten. Dit zijn allemaal situaties waarbij reparatie loodgieters ingeschakeld worden. Zij kijken dan waar het probleem vandaan komt en lossen het op. Hierbij worden oude en versleten onderdelen vervangen zodat zelfde situaties zich niet zullen herhalen.  

Installatie loodgieters 

Installatie loodgieters voeren vaak klussen uit bij nieuwbouw, aan- of verbouw of bij bestaande woningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het leggen van nieuwe leidingen bij de verbouwing van een badkamer. Of aan een nieuwbouwproject waar alle leidingen nog op maat gemaakt moeten worden. De loodgieter is zelf verantwoordelijk voor het op maat maken van de leidingen met behulp van verschillende gereedschappen en technieken. 

Onderhoudsloodgieters 

Wanneer er installatie klussen zijn uitgevoerd (bijvoorbeeld de installatie van een nieuwe cv) dan moet er een paar keer per jaar onderhouden gedaan worden. Want onderdelen zijn onderhevig aan slijtage, dus op deze manier verhelp je vroegtijdig problemen en voorkom je storingen. Naast cv-ketels zijn afvoerleidingen een groot knelpunt bij mensen thuis. Het komt vaak voor dat er restafval komt in de afvoerleidingen dat niet door het water wordt meegevoerd. Resultaat: verstoppingen van de afvoer en stank dat naar boven komt. Als loodgieter ben jij de specialist die met professionele tools de afvoer doorspuit. 

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!