Even voorstellen: accountmanager Rik Wolsink

Graag stellen we je voor aan onze ‘nieuwe’ accountmanager Rik Wolsink. Hij werkt vanaf eind 2021 bij TDC Groep als accountmanager en hij boekt nu al goede resultaten. Rik is mede verantwoordelijk voor de afdelingen Bouw & Techniek en Engineering. Maar zo is hij niet begonnen bij ons, hij begon namelijk op een heel andere afdeling. Benieuwd met wie je voortaan (mede) te maken hebt voor vragen met betrekking op de afdelingen bouw, techniek en engineering? Lees dan vooral verder!

accountmanager ontspanning
Rik bracht ons tevens een ontspanningsmanager: Eevee

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Rik Wolsink, ik ben getrouwd en trotse vader van drie kinderen. Met mijn gezin woon ik in Enschede op de Singel. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten met de kids of met de hond.”

“Daarnaast ga ik graag naar voetbalwedstrijden van mijn favoriete voetbalclub FC Twente. Verder kan ik op z’n tijd ontzettend genieten van een potje darten in de kroeg, het liefst onder het genot van een lekker koud biertje natuurlijk.

Mijn passie ligt bij de hengelsport; als het weer een beetje meezit ga ik er vaak op uit met m’n vader. Met snoekvissen kunnen we ons uren vermaken.”

Wat deed je voordat je bij TDC Groep kwam als accountmanager?

“Ik begon als interim manager voor een hotelgroep, dit heb ik ongeveer twee jaar gedaan. Daarna ben ik heel wat anders gaan doen, namelijk het verkopen van kunststof kozijnen. Later heb ik nog een tijdje de verkoop gedaan voor een hotelkamerapp. Dit is een app die de map die op hotelkamers ligt vervangt; Digital Guest Directory van Guest Friend. Voordat ik bij TDC Groep begon was ik accountmanager bij Maandag. Kortom; ik heb van alles wat gedaan. ”

Welke opleidingen heb je gevolgd en waarom?

“Ik heb eerst de mbo 4 opleiding toerisme gedaan omdat ik geïnteresseerd was in taal en cultuur. Uiteindelijk viel het me tegen wat ik met deze opleiding kon gaan doen, dus ben ik de opleiding Middel Management gaan doen op Saxion University of Applied Sciences. Dit om kennis op te doen over de omgang met personeel en om mijn hbo werk- en denkniveau aan te kunnen tonen. Wat ik echt leuk vind om te doen is mensen met elkaar in verbinding brengen.” Dan is een baan als accountmanager natuurlijk de perfecte baan, want mensen met elkaar in verbinding brengen is één van de belangrijkste taken van een accountmanager.

Op welke persoonlijke prestatie ben je het meest trots?

“Waar ik het meest trots op ben is, dat ik ondanks het feit dat ik veel werk, toch altijd voldoende tijd voor vrouw en kinderen weet te maken. Dit kan namelijk best lastig zijn als je veel werkt.

Een interne switch

Om dit te kunnen waarborgen heb ik binnen TDC Groep ook een switch moeten maken van functie. Ik begon als accountmanager voor TDC Hospitality, de Duitse tak van TDC Groep waarbij nachtreceptionisten en night managers gedetacheerd worden naar hotels door heel Duitsland. Echter, omdat dit nog in een opstartfase zat was de ‘afdeling’ erg klein en moest ik zowel de klant kant regelen als de medewerkers kant. Ik merkte al snel dat dit te veel werd en dat mijn privé leven eronder ging lijden.

Eind goed, al goed

Daarom ging ik in gesprek met de directie en gelukkig dachten ze heel goed met me mee en kwamen we gezamenlijk snel tot een oplossing waarvan we uiteindelijk beiden gelukkiger werden. We spraken af dat ik samen met accountmanager Bart Coopman Bouw & Techniek en Engineering op zou gaan pakken. Zo gezegd, zo gedaan, en hier zit ik dan. Ik doe dit nog maar net maar heb het nu al heel erg naar m’n zin. Ik heb nog leuke plannen voor de afdelingen, maar hier ga ik nog niet al te veel over vertellen… Dat zien jullie vanzelf!”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf wekelijks op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Bekijk hier onder al onze vacatures!

Meer interessante artikelen

Geplaatst op:
Geplaatst op:
Geplaatst op:

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!